Download je inkomensverklaring voortaan via de website van de belastingdienst. Gratis en snel!

Op welke woningen kan ik reageren?

Passend toewijzen

Passend toewijzen: je gezinsgrootte en bruto jaarinkomen bepalen de huurprijsklasse waarbinnen je een woning kunt huren

Sinds 1 januari 2016 zijn alle woningcorporaties verplicht hun huurwoningen passend toe te wijzen.Dit houdt in dat een woningzoekende een huurwoning krijgt aangeboden, waarvan de huurprijs past bij het (huishouden)inkomen. Door passend toe te wijzen, blijft huren betaalbaar en krijgen huurders een woning met een huurprijs die past bij hun inkomen.

Als je inlogt op ‘Klik voor Wonen’, dan zie je automatisch de woningen die passen binnen de huurprijsklasse die voor jou geldt. Je moet uiteraard wel zorgen dat de gegevens over je inkomen en huishoudgrootte actueel en juist zijn.

Ben je eerste kandidaat voor een woning, dan controleert de woningcorporatie deze gegevens. Als deze niet kloppen, dan kan de corporaties je geen woning aanbieden.

Informatie over Passend Toewijzen

 

Actueel

Nieuws

Open dag Woongroep Sous-Venir Breda

04-05-2017

In het hart van de voormalige kloostertuin in de wijk Zandberg te Breda huist woongroep Sous-Venir, een woongroep met voornamelijk 50-plussers. Met de bushalte praktisch voor de deur, winkels op loopafstand en vlakbij het centrum, een ideale locatie....

Nieuws

'We zijn in de lucht'

14-03-2017

De vernieuwde website van Klik voor Wonen is live! Na maanden voorbereiden, testen en controleren is het zover. Ook woningzoekenden hebben de nieuwe website getest en hun mening gegeven. En het resultaat mag er zijn!

Meer nieuws

Hoe werkt het?

Bekijk de video!

Via Klik voor Wonen zoek je naar huurwoningen, koopwoningen, garages, parkeerplaatsen en bergingen in de regio West-Brabant.

Met één inschrijving kun je hier reageren op de woningen, parkeerplaatsen, garages en bedrijfsruimten aangeboden door negen woningcorporaties in West-Brabant. Van starter tot senior, koop of huur, bestaand of nieuwbouw. 

  • Schrijf je in als woningzoekende. Dagelijks kun je nieuw aanbod van woningen van ons verwachten. 
  • Sta je al ingeschreven? Dan kun je inloggen met je eigen inloggegevens.

Bekijk het filmpje om te zien hoe je via Klik voor Wonen je nieuwe stek vindt.

Meer over: Hoe werkt het?