Appartement huren Etten-Leur

Een appartement huren in Etten-Leur is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met een klik kun je via Klik voor Wonen reageren op een appartement dat aan al jouw wensen voldoet. Het aanbod van appartementen is groot, omdat bij Klik voor Wonen acht woningcorporaties uit West-Brabant zijn aangesloten. Je vindt bij ons geschikte woningen voor zowel starters, gezinnen als senioren.

Groot aanbod
De kranten staan er regelmatig vol mee. Lange wachtlijsten voor huurwoningen, een tekort aan geschikte woningen voor starters en senioren. Bij Klik voor Wonen pakken we het anders aan. Wij bieden namelijk woningen aan via het regionale woningverdeelsysteem. De woningzoekenden krijgen hiermee toegang tot een groter en breder aanbod van alle huurwoningen in West-Brabant. En maken zo meer kans op een geschikte woning. Ook mensen die nog maar kort staan ingeschreven hebben bij Klik voor Wonen meer mogelijkheden om een woning te vinden die bij ze past.

Een geschikte woning
Als je een appartement wilt huren in Etten-Leur, Zundert, Rijsbergen of Prinsenbeek dan kun je jezelf inschrijven op Klik voor Wonen. Dat kan snel en eenvoudig. Vul in het zoekprofiel je persoonlijke woonwensen in. We vragen je ook om een actuele inkomensverklaring aan je inschrijving toe te voegen. Zonder deze verklaring kun je niet reageren op een woning. Als er in ons aanbod een geschikte woning vrijkomt, krijg je automatisch bericht. Het is ook mogelijk om het complete woningaanbod op onze site te bekijken. Zie je een geschikt appartement? Dan kun je de foto’s bekijken. Er staat ook altijd extra informatie bij de advertentie. Als je echt interesse hebt kun je met een klik reageren.

Toewijzen van de woning
Nadat je gereageerd hebt op een woning of appartement is het afwachten of je ervoor in aanmerking komt. Via Klik voor Wonen kan de verhuurder de woning namelijk op verschillende manieren aanbieden. Het is dus niet altijd zo dat degene die het langst ingeschreven staat, de woning krijgt toegewezen. Soms krijgt de woningzoekende die het eerste reageert de woning. Maar het kan ook via loting gaan. Uit alle reacties wordt een geschikte kandidaat geloot. Bij loting maakt het niet uit hoe lang je staat ingeschreven. Er is ook nog de optie ‘Wens & Wacht’. Heb je geen haast maar wil je wel graag in een specifieke straat wonen? Maak dat dan kenbaar en wacht tot er iets vrij komt.
 
Passend toewijzen
Er zijn nieuwe regels waardoor woningcorporaties verplicht zijn hun huurwoningen passend toe te wijzen. Dit houdt in dat een woningzoekende een huurwoning alleen krijgt aangeboden als de huurprijs past bij het inkomen en gezinssamenstelling. Door deze methode krijgen huurders een woning die past bij hun inkomen en worden huurwoningen niet te duur. Als je inlogt op Klik voor Wonen krijg je automatisch een overzicht van woningen die passen binnen de huurprijsklasse die voor jou geldt. Als je eerste kandidaat voor een woning bent, controleert de woningcorporatie altijd deze gegevens. Klopt het niet, dan krijgt je het appartement of de woning niet.

Klik voor Wonen is het verhuurplatform als je een appartement wilt huren in Etten-Leur. Als je nog vragen hebt kun je altijd contact opnemen via het contactformulier.