Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Latest news

Doorstromen stimuleert meer verhuizingen

11/01/2022

Sneller een passende woning

Je woonwensen veranderen in de loop van de jaren. Zo kan het zijn dat je juist kleiner of groter wil wonen. Veel huurders willen verhuizen, omdat de woning niet meer aansluit op hun gezinssituatie, levensfase, inkomen of woonwensen. Denk bijvoorbeeld aan senioren die graag wil verhuizen van een eengezinswoning naar een appartement. Door deze huurders te laten doorstromen naar een andere woning die beter bij hun situatie past, komt er ook een woning vrij voor nieuwe huurders. Zo komen door één verhuisbeweging vaak meerdere verhuizingen op gang én vinden meer mensen sneller een woning die bij ze past. Wil je weten hoe dit werkt? Klik hier.

Daarom bieden verschillende West-Brabantse woningcorporaties doorstroomkansen voor hun huurders aan. Woon je bijvoorbeeld in Breda én huur je minimaal 5 jaar aaneengesloten een zelfde woning van Alwel, Laurentius of WonenBreburg? Dan kun je reageren op doorstroomwoningen. Hiervoor geldt: hoe langer je huurt, hoe meer kans je maakt op de woning. Deze woningen herken je aan de knop  in de advertentie. Huur je korter of ben je geen huurder? Ook dan kan je reageren op deze woningen. Meer weten? Klik hier.

Ook in andere gemeenten bieden woningcorporaties huurders kansen om door te stromen. De manier en voor wie verschilt per verhuurder. Soms is dit tijdelijk om te onderzoeken of deze aanpak woningzoekenden sneller aan een passende woning helpt. Neem voor mogelijkheden contact op met je eigen verhuurder.

Latest news

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.