Inschrijven

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in West-Brabant?
Schrijf je dan in als woningzoekende bij Klik voor Wonen.

Je inschrijven als woningzoekende

Je kunt je op deze website inschrijven als woningzoekende en reageren op de aangeboden woningen van alle woningcorporaties in deze regio. Bovendien kun je met dezelfde inschrijving op zoek naar een parkeerruimte of garage. Om je in te schrijven heb je een geldig legitimatiebewijs nodig en ben je 18 jaar of ouder. Een inschrijving kost € 17,50. De inschrijving kun je jaarlijks voor €10,00 verlengen.

Studentenwoning
Voor studentenkamers of zelfstandige studentenflats moet je je inschrijven via www.klikvoorkamers.nl.

Inschrijven soms niet nodig

Inschrijven op Klik voor Wonen is niet nodig wanneer je op zoek bent naar een vrije sector huurwoning die via loting of eerste reageerder wordt aangeboden.
Dit is wel nodig als de woning via Inschrijfduur wordt geadverteerd. Gezien de grote vraag naar woningen, ook in de vrije sector worden veel woningen via Inschrijfduur verhuurd. Dus adviseren we je om wel in te schrijven om kans te maken op deze woningen. 

Reageren

Via de pagina Aanbod kun je reageren op woningen, parkeerplaatsen en garages. Voor de woningen geldt dat de huurprijs moet passen bij je inkomen. Dit kun je nakijken in de huurinkomenstabel. Als je bent ingelogd op ‘Mijn Klik voor Wonen’ zie je onder de button 'Passend aanbod’ alleen de woningen waarvoor je in aanmerking komt op basis van je inkomen. 

Meer informatie

Heb je vragen? Bekijk het filmpje waarin we uitleggen hoe je je kunt inschrijven en reageren op woningen. Je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier
 

Inschrijving starten

Wat heb je nodig?


Ongeveer 10 minuten de tijd
Om je gegevens in te voeren en een zoekprofiel aan te maken.


Gegevens over je verzamelinkomen
Inkomensgegevens van alle gezinsleden die ouder zijn dan 18 jaar (niet zijnde meeverhuizende kinderen). Het verzamelinkomen vind je op de inkomensverklaring die je opvraagt bij de Belastingdienst (via 0800-0543). Je moet de inkomensverklaring(en) toevoegen aan je inschrijving voordat je kunt reageren op woningen.
 


Je bankpas
Inschrijven kost € 17,50. Elk jaar kun je de inschrijving voor €10,00 verlengen. Je kunt betalen via doorlopende machtiging, eenmalige machtiging of betalen via iDEAL.