Huis huren Breda

Wil je een huis huren in Breda? Schrijf je dan in als woningzoekende bij Klik voor Wonen. Wij zijn hét platform voor woningzoekenden in West-Brabant. Klik voor Wonen is een regionaal samenwerkingsverband tussen verschillende woningcorporaties. Door alle huurhuizen op één plek aan te bieden, maak je meer kans op een huurhuis dat voldoet aan al jouw wensen. Bij ons ben je slechts één klik verwijderd van je droomhuis.

Meer kans
Een geschikte huurwoning vinden is niet altijd eenvoudig. In de media lees je berichten dat het soms wel acht jaar kan duren voordat je in aanmerking komt voor een huurhuis. Terwijl je soms in een situatie komt dat je snel een woning nodig hebt. Bijvoorbeeld na een scheiding. Of je wordt wat ouder en wilt liever alles gelijkvloers hebben. Bij Klik voor Wonen hoef je niet per se al heel lang ingeschreven te staan om kans te maken op een geschikte woning. Bij ons hebben zelfs mensen die nog niet zo lang staan ingeschreven kans om een woning toegewezen te krijgen.

Hoe werkt het?
Wil je een huis huren in Breda, Bavel, Ulvenhout of Teteringen? Met één inschrijving hebben woningzoekenden toegang tot het totale woningaanbod van de deelnemende gemeenten in West-Brabant. Zo maak je meer kans op een woning. Bovendien zorgt Klik voor Wonen ervoor dat mensen met een korte inschrijftijd meer mogelijkheden hebben om een woning te vinden. Om kans te maken op een woning moet je jezelf inschrijven bij Klik voor Wonen. Na inschrijving krijg je een eigen persoonlijke pagina. Op deze pagina maak je eenvoudig een zoekprofiel aan. Ben je als starter op zoek naar een woning? Of juist een seniorenwoning? Geef het aan in je persoonlijke profiel en vindt zo een woning die voldoet aan je wensen.

Reageren
Heb je jouw ideale woning gevonden? Dan kun je door middel van een klik reageren. Een woning die vrijkomt, bieden wij op verschillende manieren aan. Bijvoorbeeld via aanbod. De toewijzing geschiedt op basis van inschrijfduur. Hoe langer je ingeschreven staat als woningzoekende, hoe groter de kans dat je de woning hebt. Maar soms wordt een woning ook op een andere manier toegewezen, bijvoorbeeld via loting of het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Bij deze twee methoden maakt inschrijfduur niks uit. Een ander optie is ‘Wens & Wacht’. Wil je graag in een specifieke straat wonen en heb je geen haast? Dan is deze optie iets voor jou.

Sociale huur
Bij Klik voor Wonen vind je veel sociale huurwoningen. Deze woningen zijn speciaal bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Elk jaar wordt vastgesteld hoeveel een sociale huurwoning maximaal mag kosten. Bij je inschrijving vragen we dan ook altijd om een actuele inkomensverklaring. Je kunt dan alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgrens. Dit wordt ook wel passend toewijzen genoemd.

Je kunt niet alleen bij Klik voor Wonen terecht als je een huis wilt huren in Breda. Bij ons bieden de corporaties niet alleen huurwoningen aan. Ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden.