Huis huren Etten-Leur

Wil je verhuizen en een huis huren in Etten-Leur? Dan kun je terecht bij Klik voor Wonen, hét platform voor woningzoekenden in West-Brabant. Klik voor Wonen is een regionaal samenwerkingsverband tussen verschillende Brabantse woningcorporaties. Bij ons worden alle huurhuizen op één centrale plek aangeboden. En dat heeft veel voordelen. Je hebt meer kans op een geschikte huurwoning en het aanbod is een stuk groter. Bij Klik voor Wonen ben je maar één klik verwijderd van een huurwoning.

Meer kans
Als je op zoek bent naar een huurwoning, loop je vaak tegen problemen aan. Lange wachtlijsten, een beperkt aanbod en hoge huurprijzen zijn veel gehoorde klachten. Bij Klik voor Wonen doen we er alles voor om een geschikte woning voor je te vinden. Zo hoef je bijvoorbeeld niet altijd al heel lang ingeschreven te staan om kans te maken op een huurwoning. Zelfs mensen die pas kort staan ingeschreven kunnen een woning toegewezen krijgen. Daarnaast zie je direct hoeveel mensen er al op een woning hebben gereageerd en op welke plaats jij staat. Daardoor heb je inzicht op je kans om de woning aangeboden te krijgen.

Hoe werkt het?
Als je een huis wilt huren in Etten-Leur, Rijsbergen, Zundert of Prinsenbeek kun je jezelf inschrijven bij Klik voor Wonen. Dan krijg je toegang tot het gehele aanbod van de deelnemende woningcorporaties. Na inschrijving krijg je een eigen persoonlijke pagina. Op deze pagina maak je eenvoudig een zoekprofiel aan. Ben je als starter op zoek naar een woning? Of juist een seniorenwoning? Wil je graag in Tilburg wonen of juist in een kleinere plaats? Geef het aan in je persoonlijke profiel en vindt zo een woning die voldoet aan je wensen. Als er een geschikte woning vrij komt, krijg je automatisch bericht.

Reageren
Heb je jouw ideale woning gevonden? Dan kun je met één klik reageren. Woningcorporaties kunnen hun woningen via verschillende manieren aanbieden. Het meest gebruikelijke is aanbod. De toewijzing geschiedt op basis van inschrijfduur. Hoe langer je ingeschreven staat als woningzoekende, hoe groter de kans dat je de woning hebt. Maar soms wordt een woning ook op een andere manier toegewezen, bijvoorbeeld via loting. Of degene die het eerst reageert, heeft de woning. Bij deze twee methoden maakt inschrijfduur dus niks uit. Iedereen heeft evenveel kans. Een ander optie is ‘Wens & Wacht’. Geef aan waar je wilt wonen en je krijg melding als er iets vrijkomt. Ideaal voor woningzoekenden die geen haast hebben.

Sociale huur
Klik voor Wonen biedt veel sociale huurwoningen aan. Mensen met een lager inkomen komen in aanmerking voor een sociale huurwoning. Elk jaar wordt vastgesteld hoeveel een sociale huurwoning maximaal mag kosten en wat de inkomensgrens is. Bij je inschrijving vragen we dan ook altijd om een actuele inkomensverklaring. Je kunt dan alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgrens. Dit wordt ook wel passend toewijzen genoemd. Reageer je op een woning die niet bij jouw inkomen past, dan krijg je deze niet toegewezen.

Als je een huis wilt huren in Etten-Leur moet je bij Klik voor Wonen zijn. Maar bij ons bieden de corporaties niet alleen huurwoningen aan. Ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden.