Huren Oosterhout

Wil je een huis gaan huren in Oosterhout? Dan kan Klik voor Wonen je verder helpen. Wij hebben namelijk het grootste aanbod van huurhuizen in West- en Midden-Brabant. Zoek je een seniorenwoning, eengezinswoning of een appartement? Bij Klik voor Wonen vindt je allerlei soorten woningen, ook sociale huurwoningen. Deze woningen worden aangeboden door acht Brabantse woningcorporaties. Dat geeft veel voordelen. Omdat je in een groter gebied kunt zoeken, is de kans op een huurhuis groter. Ook mensen die nog maar kort staan ingeschreven, maken bij Klik voor Wonen kans op een huis.

Ruim aanbod
Een huurwoning vinden is niet altijd eenvoudig. Lange wachtlijsten, hoge huurprijzen en weinig aanbod. Door de woningen van verschillende corporaties op een plek aan te bieden, is het aanbod een stuk groter. Als je wilt huren in Oosterhout, Geertruidenberg, Raamsdonksveer of Drimmelen kun je kiezen uit een groot aanbod van woningen. Bij Klik voor Wonen worden elke dag nieuwe huurhuizen aangeboden op de website. Je moet wel ingeschreven staan om voor een huurwoning in aanmerking te komen. Inschrijven is heel eenvoudig en kost eenmalig twintig euro. Daarna is het wel noodzakelijk om je inschrijving elk jaar te verlengen. Pas als je inschrijving compleet is, kun je reageren op vrijgekomen woningen. Ook kun je via een zoekprofiel je woonwensen aangeven. Bijvoorbeeld dat je het liefst wilt huren in Oosterhout. Komt er een geschikte woning vrij, dan krijg je automatisch bericht van ons.

Reageren
Reageren op een woning is heel eenvoudig. Slechts met een klik geef je je belangstelling aan. Of je de woning ook toegewezen krijgt, hangt af van verschillende factoren. Bij de advertentie staat duidelijk omschreven hoe de corporatie de woning toewijst. Meestal gaat dat op basis van aanbod. Wie het langst staat ingeschreven, krijgt de woning. Je ziet na je reactie meteen op welke plek je staat. Dat geeft direct meer inzicht op hoeveel kans je maakt op een huurwoning. Maar er zijn ook woningen die verloot worden. Het maakt dan niet uit hoe lang je ingeschreven staat. Of wie het eerst reageert, wordt de nieuwe huurder. En sommige huizen worden toegewezen aan bepaalde doelgroepen zoals senioren, grote gezinnen of Wmo-kandidaten.

Passend toewijzen
De regels omtrent huren zijn sinds enkele jaren aangepast. En dat heeft consequenties. Niet alleen voor de woningcorporaties maar ook voor toekomstige huurders. De grootste wijziging is dat huurwoningen voortaan passend worden toegewezen. Dit betekent dat je gezamenlijk inkomen bepalend is voor welke woning je in aanmerking komt. Daarnaast wordt ook naar de gezinssamenstelling gekeken. Voor eenpersoonshuishoudens gelden weer andere maximale huurprijzen dan voor een gezin met meerdere kinderen. Bij je inschrijving vragen we altijd om een actuele inkomensverklaring. Je gegevens worden gecontroleerd als je op een woning reageert. En als er iets niet klopt, krijg je het huis niet toegewezen.

Bij Klik voor Wonen worden niet alleen maar huurhuizen aangeboden maar ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden. Als je wilt kopen of huren in Oosterhout, moet je bij Klik voor Wonen zijn. Dan weet je zeker dat je kunt kiezen uit het grootste aanbod huizen.