Huurwoning Breda

Op zoek naar een huurwoning in Breda? Bij Klik voor Wonen hebben woningzoekenden met één inschrijving toegang tot een groot woningaanbod. Klik voor Wonen is het platform voor mensen die in Midden- en West-Brabant een huurwoning zoeken. Wij bemiddelen in het verhuren en verkopen van woonruimten, parkeerruimten en bedrijfsruimten voor acht woningcorporaties in West-Brabant. Door alle huurwoningen op een plek aan te bieden, wordt de woningtoewijzing regionaal gelijk getrokken. Woningzoekenden die urgent een woning nodig hebben, hoeven daardoor minder lang te wachten.

Inschrijven
Op de website van Klik voor Wonen staat een totaaloverzicht van alle koop- en huurwoningen van de acht aangesloten corporaties. Dit zijn Laurentius, Alwel, Avoord, WonenBreburg, Mooiland, Woonkwartier, Woonvizier en Thuisvester. Je kunt met een inschrijving reageren op alle woningen van deze corporaties. Of je nu een huurwoning zoekt in Breda, Bavel, Ulvenhout of Teteringen, bij Klik voor Wonen vind je gegarandeerd het grootste aanbod. Nog een voordeel is dat je als woningzoekende verder kunt kijken dan Breda. Als je dringend op zoek bent naar een woning, heb je meer kans om een geschikt huis te vinden. Inschrijven is erg makkelijk en kost eenmalig twintig euro. Daarna krijg je een persoonlijke pagina waar je al je woonwensen kunt invullen. Wil je bijvoorbeeld het liefst een appartement of een aanleunwoning? Of wil je alleen een huurwoning in Breda of omgeving? Klik voor Wonen selecteert automatisch geschikte woningen voor je.

Makkelijk
Elke dag verschijnen er nieuwe advertenties op de website. Je kunt zoeken in het totale aanbod of via het zoekscherm aangeven waar je wilt wonen en naar wat voor woning je op zoek bent. Bij Klik voor Wonen willen we het zo eenvoudig mogelijk maken voor woningzoekenden om een geschikt huurhuis te vinden. Daarom vermelden we bij elke advertentie extra informatie. Zo zie je in een oogopslag hoe groot het huis is, wat het energielabel is en voor hoeveel personen de woning geschikt is. Ook zie je hoeveel mensen er al op de advertentie gereageerd hebben en hoe lang je nog hebt om zelf te reageren. Als je interesse in de woning hebt en reageert, zie je meteen op welke plek je staat. Dat geeft inzicht in hoe lang je gemiddeld nog moet wachten op een huurwoning.

Toewijzen
Als je reageert op een woning, is het afwachten of je deze ook toegewezen krijgt. Het systeem selecteert de kandidaat die als eerste in aanmerking komt. Wie dat is, hangt af van de manier waarop de verhuurder de woning aanbiedt. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op inschrijfduur. Wie het langst staat ingeschreven, krijgt de woning als eerste aangeboden. Soms krijgt de woningzoekende die het eerst reageert, de woning toegewezen. En een andere manier is loting. Uit alle reacties loten we de eerste kandidaat. Het maakt dus niet uit hoe lang je ingeschreven staat.

Passend toewijzen
Sinds nieuwe regelgeving mogen corporaties sociale huurwoningen alleen nog passend toewijzen. Alleen als de huurprijs past bij het inkomen van de woningzoekende, krijgt deze de woning toegewezen. Met deze regels wordt voorkomen dat de huurprijzen voor bepaalde inkomens te hoog worden. En het zorgt ervoor dat iedereen een geschikte huurwoning kan vinden. Klik voor Wonen zorgt ervoor dat je automatisch een overzicht krijgt van woningen die passen bij jouw inkomen.

Ben je op zoek naar een huurwoning in Breda en heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.