Huurwoning Etten-Leur

Wil je verhuizen en zoek je een huurwoning in Etten-Leur? Dan kun je terecht bij Klik voor Wonen, hét platform voor woningzoekenden in West- Brabant. Klik voor Wonen is een regionaal samenwerkingsverband tussen verschillende Brabantse woningcorporaties waar alle huurhuizen op een centrale plek worden aangeboden. Dat heeft veel voordelen, de wachtlijsten worden minder lang en woningzoekenden hebben meer keuze. Bij Klik voor Wonen ben je maar één klik verwijderd van een huurwoning.

Meer kans
Als je op zoek bent naar een huurwoning in Etten-Leur, krijg je vaak te maken met lange wachtlijsten en een beperkt aanbod. Huurhuizen in de vrije sector zijn daarnaast erg duur. Bij Klik voor Wonen doen we er alles  voor om een geschikte woning voor je te vinden. Zo hoef je niet altijd al heel lang ingeschreven te staan om kans te maken op een huurwoning. Ook als je pas kort ingeschreven staat, kun je een huurwoning toegewezen krijgen. Daarnaast zie je direct hoeveel mensen er al op een woning hebben gereageerd en op welke plaats jij staat. Daardoor heb je inzicht in de kans om de woning aangeboden te krijgen.

Hoe werkt het?
Als je een huurwoning zoekt in Etten-Leur, Rijsbergen, Zundert en Prinsenbeek moet je ingeschreven staan bij Klik voor Wonen. Daarna krijg je toegang tot het gehele aanbod van woningen van de deelnemende woningcorporaties. Je krijgt dan ook een persoonlijke pagina waar je eenvoudig een zoekprofiel kunt aanmaken. Ben je op zoek naar een eengezinswoning? Of juist een seniorenwoning? Wil je graag in Tilburg wonen of juist in een kleinere plaats? Geef het aan in je persoonlijke profiel en vindt zo een woning die voldoet aan je wensen. Als er een geschikte woning vrij komt, krijg je automatisch bericht.

Reageren
Heb je jouw ideale huurwoning gevonden? Dan kun je met een klik reageren. Dan is het afwachten of je de woning ook toegewezen krijgt. De corporaties kunnen hun woningen namelijk via verschillende manieren aanbieden. Bij de advertentie staat duidelijk omschreven hoe de woning wordt toegewezen. Het meest gebruikelijke is aanbod. De toewijzing geschiedt op basis van inschrijfduur. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans dat je de woning hebt. Maar soms wordt een woning ook op een andere manier toegewezen, bijvoorbeeld via loting. Of degene die het eerst reageert, heeft de woning. Bij deze twee methoden maakt inschrijfduur dus niks uit. Een ander optie is ‘Wens & Wacht’. Geef aan waar je wilt wonen en je krijg melding als er iets vrijkomt. Ideaal voor woningzoekenden die geen haast hebben.  

Sociale huur
Als je op zoek bent naar een sociale huurwoning in Etten-Leur, kun je zeker bij Klik voor Wonen terecht. Mensen met een lager inkomen komen in aanmerking voor een sociale huurwoning. Elk jaar wordt vastgesteld hoeveel een sociale huurwoning maximaal mag kosten en wat de inkomensgrens is. Bij je inschrijving vragen we dan ook om een actuele inkomensverklaring. Je kunt alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgrens. Dit wordt ook wel passend toewijzen genoemd. Reageer je op een woning die niet bij jouw inkomen past, dan krijg je deze niet toegewezen.

Als je een huurwoning zoekt in Etten-Leur moet je bij Klik voor Wonen zijn. Maar bij ons bieden de corporaties niet alleen huurwoningen aan. Ook koopwoningen, nieuwbouwwoningen, commerciële ruimten, garages en parkeerplaatsen zijn op de website te vinden.