Huurwoning Oosterhout

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Oosterhout, moet je bij Klik voor Wonen zijn. Wij zijn hét verhuurplatform van West- en Midden-Brabant met een groot aanbod van (sociale) huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een mooie eengezinswoning of een geschikte seniorenwoning, bij Klik voor Wonen ben je maar één klik verwijderd van de huurwoning die bij jou past.

Groot aanbod
Een geschikte huurwoning vinden in Oosterhout is in deze tijd niet eenvoudig. Je krijgt te maken met lange wachtlijsten en het aanbod is vaak zeer beperkt. Bij Klik voor Wonen vindt je een groot aanbod aan sociale huurwoningen. Wij zijn namens acht woningcorporaties dé bemiddelaar voor huurwoningen in West- en Midden-Brabant. De kans is dus groter dat je een huurwoning vindt die aan alle wensen voldoet. Bij Klik voor Wonen hebben zelfs mensen die nog niet zo lang staan ingeschreven kans om een woning toegewezen te krijgen.

Een geschikte woning
Als je een huurwoning zoekt in Oosterhout, Geertruidenberg, Raamsdonksveer of Drimmelen, hoef je jezelf alleen maar in te schrijven bij Klik voor Wonen. Na inschrijving krijg je direct toegang tot ons uitgebreide woningaanbod. Om het zoeken wat makkelijker te maken, kun je in het zoekprofiel je persoonlijke woonwensen aangeven. Zoek je een eengezinswoning dicht bij het centrum? Of juist een geschikte seniorenwoning waar alles gelijkvloers is? Je kunt alle wensen aangeven. En als er dan een geschikte woning vrijkomt, krijg je automatisch bericht van Klik voor Wonen. Bekijk vervolgens de foto’s en extra informatie over het huis. Zo zie je in een oogopslag welk energielabel de woning heeft en voor hoeveel personen het geschikt is. Als je echt interesse hebt, kun je op de woning reageren.

Toewijzen van de woning
Vervolgens is het afwachten of je de huurwoning ook toegewezen krijgt. Ook als je nog niet zo lang staat ingeschreven, maak je kans op een huurwoning in Oosterhout of omgeving. Want via Klik voor Wonen kan de verhuurder de woning op verschillende manieren aanbieden. Meestal gaat de woning naar de kandidaat die het langst staat ingeschreven. Maar soms krijgt de woningzoekende die het eerste reageert het huis toegewezen. Of loting bepaalt wie de nieuwe huurder wordt. Heb je geen haast en wil je graag in die ene buurt wonen? Kies dan voor de optie ‘Wens & Wacht’. Je krijgt automatisch bericht als er appartement vrijkomt.

Passend toewijzen
Door nieuwe wetgeving zijn woningcorporaties verplicht huurhuizen passend toe te wijzen. De huurprijs moet passen bij het inkomen van de huurder. Met deze regels wordt voorkomen dat de huurprijzen voor bepaalde inkomens te hoog worden. En het zorgt ervoor dat iedereen een geschikte huurwoning kan vinden, ook als je inkomen niet zo hoog is. Klik voor Wonen zorgt ervoor dat je automatisch een overzicht krijgt van woningen die passen bij jouw inkomen. Als je eerste kandidaat voor een woning bent, controleert de woningcorporatie altijd je inkomensgegevens. Zorg daarom dat je bij je inschrijving een actuele inkomensverklaring meestuurt.

Een mooie huurwoning in Oosterhout komt met Klik voor Wonen een stuk dichterbij. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.