Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Binnenkort te huur in Breda: flexwoningen speciaal voor woningzoekenden die dringend woonruimte nodig hebben

21-08-2017

Ben je dringend op zoek naar een woning? Dan is wellicht een tijdelijke woning ofwel flexwoning aan de Kesterenlaan in Breda iets voor jou. In oktober 2017 worden 25 van dit soort flexwoningen geplaatst op de locatie in de Haagse Beemden. Deze woningen blijven 10 jaar op deze locatie staan. Na de zomervakantie gaan deze woningen in de verhuur via het lotingmodel. AlleeWonen is de verhuurder van deze woningen.

Locatie en indeling woningen

Op het grasveld aan de Kesterenlaan komen 25 flexwoningen. Dit is op de hoek Arenberglaan/ Kesterendreef, in de buurt van het Cruyff Court. De woningen worden geplaatst in een blok: 10 woningen links en rechts met de rug tegen elkaar en aan de kopse voorkant 5 woningen (zie visuals en plattegrond locatie). De woning heeft een netto oppervlakte van 28 m2. Alle 25 flexwoningen hebben dezelfde indeling: één open leefruimte van 24 m2 met daarin een woongedeelte met keukenblok (inclusief afzuigkap, kookplaat en koelkast) en slaapdeel. De aparte badkamer van 4 m2 heeft een douche, toilet en wasbak en opstelruimte voor een wasmachine (zie visuals). De woningen worden woonklaar opgeleverd: met een kale geïmpregneerde betonvloer, wandafwerking, armaturen, vitrages en gordijnrails. Verder heeft elke woning een eigen privéterras. Op het terrein komen gemeenschappelijke (fiets)bergingen en parkeerplaatsen.

Speciaal voor woningzoekenden die dringend op zoek zijn naar een woning

De woningen verhuren we alleen aan mensen die dringend woonruimte nodig hebben en dit ook aan kunnen tonen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die op straat dreigen te komen door scheiding of gedwongen verkoop van hun woning, starters boven de 23 jaar die na hun studie uit de studentenkamer moeten. Of woningzoekenden die om een andere bepaalde reden dringend een woning nodig hebben zoals statushouders of woningzoekenden vanuit de maatschappelijke opvang die nog niet zijn ondergebracht bij een maatschappelijke organisatie.

Ben je jonger dan 23 jaar, dan kunnen we je alleen maar huisvesten als het inkomen toereikend is, aangezien je niet voor huurtoeslag in aanmerking komt. Een andere voorwaarden als je jonger bent dan 23 jaar is dat je geen student bent die een voltijdstudie volgt. Want je kunt dan gebruik maken van het aanbod studentenwoningen in Breda. Alleenstaanden met inwonende kinderen die dringend een woning zoeken, kunnen we helaas niet plaatsen. De indeling van de woning is hiervoor ongeschikt.

Huurcontract voor 2 jaar

Als je in aanmerking komt als woningzoekende voor een flexwoning, dan krijg je een huurcontract met een bepaalde tijd, namelijk voor twee jaar. Na twee jaar eindigt het huurcontract en moet je de woning verlaten. Op deze manier blijven de flexwoningen beschikbaar voor de doelgroep die per direct woonruimte nodig heeft.

Het zoeken van andere woonruimte is je eigen verantwoordelijkheid. Om het je gemakkelijker te maken, behoudt je wel jouw inschrijftijd bij Klik voor Wonen als je in een flexwoning komt te wonen. Tijdens je woonduur in de flexwoning bouw je ook verdere inschrijftijd op, waardoor de kans op het vinden van andere woonruimte toeneemt.

Belangrijk om te weten: als je een woning accepteert binnen het project Flexwonen teken je ook een document bij de huurovereenkomst waarin je verklaart om een bepaalde reden een urgente verhuisbehoefte te hebben. Mocht naderhand blijken dat je onjuiste informatie hebt gegeven, dan zal het huurcontract ontbonden worden.

Advertenties flexwoningen

De planning is dat de advertenties voor de flexwoningen begin september op Klik voor Wonen worden geplaatst. We bieden ze via het lotingmodel aan. Alle woningzoekenden die dringend een woning nodig hebben,  maken hierdoor evenveel kans, want je inschrijfduur bij Klik voor Wonen telt niet mee.

De woning zijn bedoeld voor een- of twee-persoonshuishoudens zonder kinderen. Het inkomen moet onder € 22.200 voor 1-pers.huishouden liggen en voor een 2-persoonshuishouden onder € 30.150.

 

 

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.    
null