Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Dankzij woningruil kon Ruby supersnel verhuizen

06-07-2021

Een te grote woning. Het klinkt als een luxeprobleem, maar het was precies waar Ruby mee worstelde. Ze schreef zich in bij Klik voor Wonen, maar verwachtte daar eigenlijk niet snel iets van. Tot haar dochter haar wees op een mooie kans: een meneer in de buurt wilde zijn woning ruilen. Ruby: “Zijn woning was precies wat ik zocht. Ik ben heel blij met deze kans!”

“Ruim een jaar geleden ging mijn relatie uit. Dit huis zit vol herinneringen aan hem. Ook vervelende”, vertelt Ruby. “Mijn kinderen zijn het huis uit. Het voelt hier nu heel groot. Ik heb ook allerlei lichamelijke klachten. COPD, reuma en een jaar geleden is mijn tweede heup vervangen. Door die gezondheidsproblemen kan ik mijn huis niet zo goed meer zelf bijhouden. Daarom wilde ik graag kleiner gaan wonen. Want wat heb ik aan drie slaapkamers, een grote zolder en een tuin voor mij alleen?” Ze schreef zich in bij Klik voor Wonen.

Woningruil: een toevallige ontdekking

Echt actief was Ruby niet op zoek, ze ging ervan uit dat een lange inschrijfduur nodig was. “Op een gegeven moment zei mijn dochter dat ze bij Klik voor Wonen een advertentie had gezien van iemand die woningruil wilde doen en in dezelfde buurt wilde blijven. Ik wist niet eens dat dat bestond. We hebben contact opgenomen met die meneer. Hij is komen kijken. Maar hij vond dat er aan mijn huis te veel moest gebeuren. Daar had hij geen budget voor. Hij wist wel dat zijn broer óók een huis zocht en openstond voor woningruil. We huren toevallig allebei bij woningcorporatie Alwel. Uiteindelijk is de broer ook komen kijken en hij was direct enthousiast over mijn huis. Toen ben ik ook in zijn huis gaan kijken. Het bleek een ontzettend mooie woning. Een stuk kleiner dan mijn huis, dus precies wat ik zocht.”

Haar kinderen twijfelden of ze het wel moest doen. “Het is een bovenwoning, ik moet een trap op om bij de voordeur te komen”, legt Ruby uit. “Maar ik denk dat het geen probleem is. Vroeger had ik veel overgewicht en kon ik heel moeilijk traplopen. Nu ben ik heel veel afgevallen en heb ik twee nieuwe heupen, ik ben veel mobieler. Ik wilde niet voor één trapje een huis afzeggen dat perfect voor mij is. Ik ben echt ontzettend blij met deze ruil.”

Een uitstapje

De man met wie Ruby haar woning ruilt, heeft zin om de woning op te knappen. “Samen hebben we afgesproken dat ik alvast uit mijn huis ga, terwijl hij begint met klussen. Zijn vrouw en twee kleine kinderen blijven in de tussentijd nog even in hun oude – en mijn nieuwe – woning. Zelf ga ik een paar weken naar de camping in Dorst, mijn vriendin heeft daar een caravan staan. Ik maak er gewoon een uitstapje van. Als ik terugkom helpen mijn woningruilgenoten mij verhuizen.”

Win-winsituatie

Ruby prijst zichzelf gelukkig. “Ik kan me voorstellen dat mensen er tegenop zien om woningruil te proberen. Maar het kan op een hele fijne manier, als je goed met elkaar in gesprek gaat. Ik trof toevallig een heel aardig gezin dat mij ook nog wilde helpen. Het is echt een win-winsituatie voor ons allemaal.”

Meer weten over woningruil? Kijk op www.klikvoorwonen.nl/woningruil

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.