Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Miranda verhuisde via doorstromen omdat ze wilde samenwonen: ‘’Vooral de lift is echt een pluspunt’’

01-05-2023

Samenwonen, een kinderwens op termijn. Vaak redenen om te willen verhuizen. Miranda (32) woonde in een flat van WonenBreburg in de Bredase wijk Doornbos. De ruimte en het aantal slaapkamers daar was prima voor de toekomstplannen van haar en haar vriend. Maar het appartement bevond zich wél op vier hoog en er was geen lift. “Nu was dat met een Franse bulldog die je een paar keer per dag moet uitlaten niet ideaal”, vertelt Miranda, al is dat te overzien. Op een dag met een kinderwagen de trappen op en af? Dat is helemaal niet handig.

Samen iets opbouwen
Toen Miranda en haar vriend elkaar ontmoetten, was snel duidelijk dat ze samen een plek wilden vinden, iets opbouwen. Ze haastte zich naar Klik voor Wonen om te reageren. “Dat was geen doen. Van de 1400 reacties stond ik op plek 1380.” Toen Miranda haar vorige appartement kreeg, schreef ze zich niet direct weer in. “Ik dacht: hierna ga ik kopen. Inschrijven hoeft niet meer.” Uiteindelijk bedacht ze zich, je weet maar nooit wat er gebeurt. Maar met 4,5 jaar inschrijfduur op de teller, maakte ze weinig kans. Met loting had ze geen geluk en een poging tot woningruil mocht ook niet baten. “Degene die haar huis aanbood voor woningruil had zó’n prachtig huis! Die had ze voor het uitkiezen. Ik probeerde mijn flat nog zo goed mogelijk aan te prijzen, maar helaas,” grinnikt Miranda.

Doorstromen
“In november kreeg ik een mail van Klik voor Wonen over doorstromen. Dat leek me interessant want ik huurde al bijna 8 jaar aaneengesloten.” Verder voldeed ze aan alle voorwaarden – geen overlast of betalingsachterstand en de woning die ze achterliet stond in Breda – en mocht ze reageren op doorstroomwoningen. Een paar dagen lang stond het stel op de tweede plek voor een woning, toevallig ook van WonenBreburg, in de wijk Driesprong. “Dan krijg je toch een beetje kriebels, want het voelt zo dichtbij.” Kandidaat 1 was niet meer in beeld en kort na het sluiten van de advertentie kreeg Miranda al een aanbiedingsmail. Ze kreeg de contactgegevens van de huidige huurders voor een bezichtiging. “Als we er maar op vooruit gaan, dachten we.” En dat was zo, dus het stel accepteerde de woning. “In één week waren alle papieren en bewijzen al goedgekeurd!”

‘Ons kent ons’
En hoe die nieuwe plek nu voelt? “De lift geeft echt meer comfort. En we wonen nu in een rustigere en kind- en diervriendelijkere wijk. Later willen we misschien verhuizen naar een dorp in de omgeving. Maar eerst hier maar even settelen. Het is hier echt ‘ons kent ons’, best bijzonder in een stad. Dat vind ik een fijn gevoel.”

Over doorstromen
Veel huurders willen verhuizen, omdat de woning niet meer aansluit op hun gezinssituatie, levensfase, inkomen of woonwensen. Zoals Miranda en haar vriend. Door deze huurders te laten doorstromen naar een andere woning die beter bij hun situatie past, komt er ook een woning vrij voor nieuwe huurders. Zo komen door één verhuisbeweging vaak meerdere verhuizingen op gang én vinden meer mensen sneller een woning die bij ze past. Doorstromen kan binnen Breda tussen de verschillende corporaties: Laurentius, Alwel en WonenBreburg. Wil je weten hoe dit werkt? Klik hier.

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.