Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Ruim 4.500 woningzoekenden vonden een nieuwe woning via Klik voor Wonen

15-04-2019

Meer dan een kwart (28%) van de 70.629 ingeschreven woningzoekenden zocht actief naar een woning via het woonruimte bemiddelingsportaal van Klik voor Wonen.

Zij reageerden het afgelopen jaar minimaal één keer op een woningadvertentie. Van deze ‘actief’ woningzoekenden slaagden 4.597 erin om een passende woonruimte te vinden. Sinds de aansluiting van Avoord kunnen woningzoekenden via Klik voor Wonen ook op zorgwoningen reageren.

Inschrijftijd, zoektijd en slaagkansen

Woningzoekenden die een woning vonden op basis van ‘Inschrijfduur’ stonden gemiddeld 6,2 jaar ingeschreven bij Klik voor Wonen. Hun actieve zoektijd lag lager; de geslaagde woningzoekenden zochten gemiddeld 1,2 jaar. Via de modellen ‘Loting’ en ‘Eerste reageerder’ maakte een woningzoekende nog sneller kans op een woning. Hier ligt de gemiddelde inschrijfduur op 1,3 jaar en de zoektijd op 0,7 jaar. Eén op de vijf actief woningzoekenden huurde in 2018 daadwerkelijk een woning via Klik voor Wonen.


Verhuisstromen binnen het werkgebied van Klik voor Wonen

Vergeleken met voorgaande jaren nam het aandeel verhuisbewegingen binnen het werkgebied van Klik voor Wonen toe. Het aandeel instromers van buiten het werkgebied nam af. Zo verhuurden de aangesloten verhuurders 61% van de woningen aan woningzoekenden, die al in de betreffende gemeente woonden. Ongeveer een kwart (27%) van de woningzoekenden verhuisde naar een andere gemeente, maar bleef binnen het werkgebied van Klik voor Wonen. Ongeveer 12% van de woningzoekenden kwam van buitenaf.


Jaarrapportage regionaal 2018

De bij Klik voor Wonen aangesloten woningcorporaties bespreken de jaarrapportage met hun huurdersbelangenverenigingen en gemeenten. Eventuele aandachtspunten die uit deze gesprekken naar voren komen, worden gebruikt bij de verdere ontwikkeling en verbetering van Klik voor Wonen.

Wil je het hele Klik voor Wonenjaarverslag 2018? Klik dan hier.

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.