Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Sneller een passende woning vinden in Breda?

31-10-2022

Huurders die minimaal 5 jaar huren en een huurwoning van Alwel, Laurentius of WonenBreburg vrijmaken voor andere woningzoekenden als zij verhuizen, kunnen makkelijker doorstromen.

Veranderingen in inkomen, de samenstelling van het huishouden of de plaats waar je werkt: vaak redenen genoeg om te willen verhuizen. Veel mensen zoeken een woning. Daardoor is het niet makkelijk om een nieuwe woning te vinden die past bij jouw situatie. Sommigen staan kort ingeschreven, anderen lang. Maar veel inschrijftijd betekent nog niet altijd dat je een woning vindt die bij je past.

De Bredase woningcorporaties Alwel, Laurentius en WonenBreburg willen huurders die een andere woning zoeken sneller aan een geschikte woning helpen. Daarom kunnen Bredase huurders vanaf 1 november 2022 makkelijker doorstromen naar een andere huurwoning. Doordat die huurders makkelijker kunnen doorstromen, komt er weer een woning vrij voor andere woningzoekenden. Hoe het werkt lees je in dit bericht.

Huur je al in de gemeente Breda én laat je een huurwoning achter voor andere woningzoekenden?

Huur je minimaal 5 jaar aaneengesloten een zelfde huurwoning bij Alwel, Laurentius of WonenBreburg in de gemeente Breda? Dan kun je reageren op doorstroomwoningen. Hiervoor geldt: hoe langer je huurt, hoe meer kans je maakt op de woning.

Hoe werkt het?

Net als alle andere woningen, vind je de doorstroomwoningen op de website van Klik voor Wonen. Je herkent de woningen aan het label doorstroomwoning.

  • Huur je 5 jaar of langer aaneengesloten bij één van de drie corporaties in de gemeente Breda? Dan kom je, op volgorde van de tijd dat je al huurt, hoger op de wachtlijst te staan dan andere woningzoekenden.
  • Een voorbeeld: iemand die 20 jaar huurt en 2 jaar staat ingeschreven bij Klik voor Wonen komt hoger op de lijst dan een huurder die 10 jaar huurt en 10 jaar staat ingeschreven.
  • Woon je nog niet in de gemeente Breda? Huur je korter dan 5 jaar? Of laat je geen huurwoning achter voor andere woningzoekenden? Dan kun je nog steeds op de doorstroomwoningen reageren, maar de huurders die aan bovengenoemde eisen voldoen, gaan voor. Er komt natuurlijk wel een andere woning vrij, waarop je ook weer kunt reageren.

Vul je woonsituatie in op Klik voor Wonen en reageer

Wil je reageren op een doorstroomwoning op basis van je huidige huurperiode? Vul dan je huidige woonsituatie in op je persoonlijke gegevens van Klik voor Wonen! De verhuurder controleert de gegevens en daarna kom je bij reageren op de woning automatisch op de goede plaats in de wachtrij.

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.