Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Start met proef ‘tweehurenbeleid’ voor nieuwe huurders in Etten-Leur

15-11-2022

Naast Woonvizier en Thuisvester gaat nu ook Alwel van start met proef ‘tweehurenbeleid’ voor nieuwe huurders in Etten-Leur. Je betaalt huur die past bij de woning en jouw situatie: soms krijg je een lagere huur

Alwel vindt het erg belangrijk dat je een huurprijs hebt die past bij de woning en jouw eigen situatie. Zeker nu! Daarom wil Alwel de huren betaalbaar houden: voor mensen die al huren én voor nieuwe huurders. Dit doen ze bijvoorbeeld door niet de maximale huurprijs te vragen. Ook maakt de overheid plannen om huurders met een laag inkomen een huurverlaging te geven.

Voor nieuwe huurders start Alwel in Etten-Leur met een proef: het tweehurenbeleid.

Afhankelijk van jouw situatie betaal je de standaard huurprijs of een iets lagere huur. Dit maakt het voor sommige nieuwe huurders makkelijker om een passende huur te betalen. Of een woning te huren die anders misschien te duur was. Alwel doet deze test vanaf 15 november 2022 bij een deel van de (nieuwbouw)woningen dat vrijkomt in Etten-Leur. De proef doen ze samen met de HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur en duurt ongeveer een jaar.

Wil je meer weten? Bekijk hier het filmpje en de uitleg op alwel.nl/tweehurenbeleid.

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.