Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Van het buitengebied naar de kern van Zevenbergschen Hoek

14-06-2022

Fons en Marike verhuizen dankzij doorstroomproject Fons (63) en Marike (63) van Someren wonen al ruim vijftien jaar in Zevenbergschen Hoek. Ze waren blij verrast toen woningcorporatie Woonkwartier op de deur klopte met de vraag of ze interesse hadden in een doorstroomproject. Fons: “We wilden kleiner gaan wonen, dus we zijn heel blij met deze kans!”

“We wonen heel graag in onze huidige woning. Waar we ook naar buiten kijken, we hebben overal vrij uitzicht op de natuur. En een fijne tuin met kippen en een vijver met vissen”, wijst Fons trots naar buiten. “Maar met het oog op de toekomst schreven we ons in 2009 al in bij Klik voor Wonen. Want we wisten dat we op den duur kleiner wilden wonen.”

Van buitengebied naar de kern
“De afgelopen jaren reageerden we weleens op appartementen, maar we konden vaak niet eens komen kijken”, vervolgt Fons. “We waren dan ook blij verrast met de folder van Woonkwartier. Dus we schreven ons snel in voor het nieuwbouwcomplex. We stonden op nummer één op de lijst, maar toch vonden we het tot het laatste moment spannend of het door zou gaan. Met zo’n 2.400 geïnteresseerden hebben we echt geluk gehad.” 

Penthouse met uitzicht op de kerk
Fons en Marike gaan straks in het penthouse op de bovenste verdieping van het complex wonen. “In juli krijgen we de sleutel. We gaan zelf verven of behangen en we laten een vloer leggen. Dan kan het verhuizen beginnen. De kippen en vissen verhuizen helaas niet mee, maar worden liefdevol overgenomen door de nieuwe bewoners.  Het is top dat wij nu plek maken voor mensen die de ruimte goed kunnen gebruiken. We zijn het jongste stel in het nieuwe complex. En een van de weinigen die nog een eigen auto hebben, dus we hebben voldoende parkeerplek”, lacht Fons. “Het complex is gasloos en goed geïsoleerd, dus we zijn helemaal klaar voor de toekomst. En we ruilen ons vrije uitzicht op de natuur straks in, maar daar krijgen we een ander uitzicht voor terug. Vanaf ons appartement op vier hoog zien we straks zelfs de kerk van Zevenbergschen Hoek.”

Fons gaat regelmatig kijken bij de bouw: “Het is leuk om te zien hoe dat vordert. Ik maak regelmatig een praatje met de aannemer en met mensen die voorbij lopen. Wij hebben er in ieder geval veel zin in!”

Beweging in de markt
Woonkwartier gaf bij dit nieuwbouwproject voorrang aan inwoners die ouder zijn dan 55 en een woning achterlaten in Zevenbergschen Hoek. Met als doel om te kijken of de doorstroming in het dorp zo op gang komt. Of Fons nog tips heeft voor woningzoekenden? “Schrijf je op tijd in bij Klik voor Wonen. Vraag familieleden of vrienden of ze iemand kennen die gaat verhuizen. En denk goed na over je wensen, zodat je geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen.”

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.