Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Veelgestelde vraag: inschrijfduur, loting of eerste reageerder

18-10-2021

Wat is het verschil tussen woningen die met ‘inschrijfduur’, ‘loting’ of ‘eerste reageerder’ worden aangeboden? Bij ‘inschrijfduur’ kijkt het systeem hoelang je ingeschreven staat. De persoon die het langste ingeschreven staat, krijgt de woning. Bij ‘loting’ telt niet je inschrijfduur, maar bepaalt het lot. Op deze manier bieden we iedereen een kans op een woning. Of je een lange of korte inschrijfduur hebt, maakt hierbij niet uit. Meer weten over de verschillen?

Wat is het verschil tussen woningen die met ‘inschrijfduur’, ‘loting’ of ‘eerste reageerder’ worden aangeboden?
Bij ‘inschrijfduur’ kijkt het systeem hoelang je ingeschreven staat. De persoon die het langste ingeschreven staat, krijgt de woning. Bij ‘loting’ telt niet je inschrijfduur, maar bepaalt het lot. Op deze manier bieden we iedereen een kans op een woning. Of je een lange of korte inschrijfduur hebt, maakt hierbij niet uit. 

Het maakt niet uit hoe snel je reageert. Het systeem kijkt pas na de reageertermijn wie de langste inschrijfduur heeft of wie de loting wint. Lees verder over ‘eerste reageerder’ en bijbehorende tips.

Om de drukte te spreiden, adverteren aangesloten verhuurders de hele dag door woningen. Bij ‘eerste reageerder’ gaat het om woningen in de vrije sector met een hogere huur of garages en parkeerplaatsen. Hierbij maakt het wel uit hoe snel je reageert. De persoon die het eerste reageert krijgt, zonder te letten op inschrijfduur, de woning of parkeerplek aangeboden.

Woning die bij je situatie past
De wet Passend Toewijzen geldt voor alle manieren van een woning aanbieden. Dat betekent dat je inkomen en gezinsgrootte moet passen bij de huur van de woning. Meer informatie over deze wet vind je op onze website. Voor alle manieren van toewijzen geldt dat je onbeperkt kan reageren op woningen.

Tip
Wil je op tijd weten of er woningen online komen die voldoen aan jouw zoekprofiel? Vink dan de optie ‘Tipberichten’ aan in het zoekprofiel van je inschrijving. We sturen je dan vanaf 17.00 uur een mail met de woningen waarop jij mag reageren. Je leest hier hoe je een tipbericht in kan stellen.

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.