Nieuws & Tips

Lees hier het nieuwsbericht dat je hebt aangeklikt.

Laatste nieuws

Vervang je inkomensverklaring 2015 zo spoedig mogelijk!

15-12-2017

De inkomensverklaring over het inkomen van 2015 is vanaf 1 januari 2018 niet meer geldig. Voeg zo spoedig mogelijk en uiterlijk voor vrijdag 29 december de inkomensverklaring over 2016 toe aan je inschrijving.

Alleen met een actuele inkomensverklaring kun je namelijk actief reageren op geadverteerde woningen. Het gaat niet alleen om je eigen inkomensverklaring, maar ook die van meeverhuizende personen met uitzondering van eigen kinderen.

Wacht niet te lang

We raden je aan om zo spoedig mogelijk en uiterlijk voor vrijdag 29 december de inkomensverklaring over 2016 toe te voegen aan je inschrijving. Alleen dan kun je blijven reageren op de aangeboden woningen op de website van Klik voor Wonen. Deze inkomensverklaring kun je opvragen via de BelastingTelefoon (0800 0543) of online via Mijn Belastingdienst met je DigiD. Let op: maak in het kader van de nieuwe privacywetgeving het BSN nummer(s) op de inkomensverklaring onleesbaar!

Hoe voeg ik een inkomensverklaring  aan mijn inschrijving toe?

Weet je niet hoe je de inkomensverklaring moet toevoegen aan je inschrijving? Bekijk dan het filmpje over de wet Passend Toewijzen op homepage van Klik voor Wonen. 

Waarom is de inkomensverklaring  2015 niet meer geldig?

Het inkomen dat staat vermeld op de inkomensverklaring 2015 is verouderd. De corporaties moeten, vanwege de wet Passend Toewijzen, uitgaan van een zo actueel mogelijk inkomen. Daarvoor geldt nu de inkomensverklaring over 2016. De Belastingdienst verstrekt deze op jouw verzoek. Binnenkort kun je ook de  verklaring over 2017 opvragen.

Moet ik altijd een inkomensverklaring toevoegen aan mijn inschrijving?

Als je (binnenkort) actief op zoek bent naar woonruimte, dan moet je voor jezelf, je medeaanvrager en eventuele meeverhuizende personen een inkomensverklaring toevoegen. Sta je ingeschreven omdat je mogelijk in de toekomst woonruimte zoekt? In dat geval hoef je nu nog geen inkomensverklaring toe te voegen.

Laatste nieuws

Telefonisch

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij de medewerkers van de aangesloten verhuurders bij Klik voor Wonen.

Je vindt de telefoonnummers bij de contactgegevens.
  

Contact

Je vragen of opmerkingen kun je stellen via het contactformulier.
Wij reageren op werkdagen binnen 48 uur.

Of chat met ons op werkdagen. Je krijgt dan binnen een kwartier een reactie. Begin een chat bij de tekstballon rechts onderaan deze pagina.    
null