Woningtypen overzicht

Uitleg woningtypen

Appartement met lift: Zelfstandige woning in een (appartementen)complex/gebouw. De woningen liggen op de eerste verdieping of hoger en zijn te bereiken met een lift en een trap. De woning kan uit één of meerdere woonlagen bestaan (maisonnette).

 

Appartement zonder lift: zelfstandige  woning in een (appartementen)complex/gebouw. De woningen liggen op de eerste verdieping of hoger en zijn te bereiken met een trap. De woning kan uit één of meerdere woonlagen bestaan (maisonnette).

Atelierwoning: woning die behalve de gebruikelijke ruimten als woonkamer, slaapkamer(s), keuken,toilet en badkamer ook beschikt over een atelier waarin een beeldend kunstenaar zijn of haar beroep kan uitoefenen. Lees hier, hoe u voor een atelierwoning in aanmerking komt.

begane grond is gelegen. Vaak hebben deze woningen een eigen tuin.

 

Eengezinswoning: een grondgebonden woning, die meestal een tuin heeft. Patiowoningen, rijtjeshuizen en twee-onder-een-kap woningen vallen in Klik voor Wonen ook onder de eengezinswoningen.

Groepswoning: zelfstandige woning in een gebouw, waarbij een aantal ruimte gezamenlijk worden gebruikt. Veelal is er ook sprake van gezamenlijke activiteiten door de bewoners. Bekijk 'Groepswonen' voor een overzicht en aanmelding.

Seniorenwoning: een seniorenwoning is een gelijkvloerse woning geschikt voor ouderen. U woont zelfstandig in de woning. De woning ligt meestal in de buurt van een verzorgingshuis waar u tegen betaling gebruik kunt maken van het zorgaanbod. 

Tijdelijke verhuurwoning: woonruimte die gesloopt op de nominatie staat om gesloopt te worden, maar die in het kader van de leegstandwet tijdelijk 'anti-kraak' wordt verhuurd.