Klik vooruit

"Ik had het niet beter kunnen treffen!"

Thea verruilde via doorstromen haar eengezinswoning voor een appartement: ‘Ik had het niet beter kunnen treffen!’ 

Thea (66) en haar man Theo woonden ruim acht jaar heel fijn in hun eengezinswoning in de Demerstraat in Breda. Maar toen Theo ernstig ziek werd, was het tijd om op zoek te gaan naar een kleinere en gelijkvloerse woning. Via Klik voor Wonen vonden ze die in de Sabastraat. “Maar één straat verderop”, glundert Thea. “En het appartement voldeed aan al onze eisen.” 

Eigenlijk wilde het echtpaar niet weg uit hun fijne eengezinswoning van WonenBreburg. En al helemaal niet uit de buurt Haagpoort. Maar Theo werd in 2023 ernstig ziek. Traplopen ging bijna niet meer. Een ruime eengezinswoning met twee verdiepingen paste dus niet langer bij hun situatie.  

Via de woningcorporatie hoorde Thea van doorstroming: verhuizen van en naar huurwoningen van de woningcorporaties Alwel, Laurentius en WonenBreburg.  

Op zoek naar een andere woning 

“Theo en ik wilden dus graag kleiner en goedkoper wonen. In een gelijkvloers appartement en niet te hoog in een flat in verband met Theo’s hoogtevrees. En het liefst ook nog in dezelfde buurt als waar we woonden.” 

Een hele wensenlijst. Maar al vrij snel kwam een appartement in de Sabastraat vrij. Het voldeed aan al onze wensen. En het lag op nog geen 50 meter van onze huidige woning. Het voelde gelijk goed. Helaas overleed Theo nog vóór de verhuizing.  

Soepele doorstroming 

Thea verhuisde alsnog naar de huurwoning van Laurentius. “Die overstap van corporatie ging heel soepel, alles was goed geregeld. Ik kreeg die periode, met het overlijden van Theo, veel voor mijn kiezen. Het was heel veel. Maar ik ben heel goed geholpen door zowel WonenBreburg als Laurentius.” 

“De verhuizing viel me ook erg mee.” Thea moet lachen. “Het was zo dichtbij, letterlijk om de hoek, dat was ideaal!”  

Blij met woning 

Inmiddels woont ze ruim drie maanden in haar nieuwe appartement. Hoewel het verdriet om het overlijden van haar man groot is, heeft ze het goed naar haar zin. “Het is een leuk appartement, fijn met mijn eigen spulletjes om me heen. Ik woon hier graag. En het is niet zo groot, dus met poetsen ben ik zo klaar.” 

Maar Thea is misschien nog wel het meest blij met de buurt. “Ik wilde graag in dezelfde buurt blijven wonen. Dat is gelukt. De huisarts, apotheek en winkels heb ik hier allemaal op loopafstand. Mijn oude buren zie en spreek ik gelukkig ook nog vaak. Dat is fijn. We doen regelmatig een bakje koffie. Ja, ik ben heel blij hier.”  

Over doorstromen 

Soms past een woning niet meer bij jouw huidige (gezin) situatie, levensfase, inkomen of woonwensen. Dan is doorstromen een optie. Door huurders te laten doorstromen naar een andere woning, komt er ook een woning vrij voor andere huurders. Zo vinden meer mensen sneller een woning die (beter) bij ze past. Weten hoe dit precies werkt en of het ook iets voor jou is? Klik hier