Klik vooruit

"Ik ben heel blij met deze tijdelijke en fijne plek."

Deze flexwoning is een tijdelijke en fijne oplossing voor Rosalie

Het kan iedereen overkomen: je hebt met spoed woonruimte nodig. Ook al sta je al langere tijd ingeschreven bij Klik voor Wonen, dan heb je nog niet 1, 2, 3, onderdak gevonden. Rosalie (22) was zo’n spoedzoeker en kon terecht in een flexwoning van Alwel. Ze woont sinds juli 2023 in een tijdelijke studio in Breda die ze voor maximaal 2 jaar huurt. “Ik ben heel blij met deze plek, ik heb de studio helemaal naar mijn zin gemaakt. Ik heb echt geluk gehad.”

Geen recht meer op studentenwoning

Rosalie studeerde en woonde in een studio voor studenten. Toen ze na twee jaar haar diploma haalde, besloot ze door te stromen naar een deeltijdstudie. Daarnaast vond ze een leuke baan als communicatieadviseur. Rosalie: “Nu ik werkte en geen voltijdopleiding meer volgde, had ik geen recht meer op een studentenwoning. Ik moest op zoek naar andere woonruimte. Ik volgde het aanbod op Klik voor Wonen bijna dagelijks. Op een gegeven moment kwam deze flexwoning voorbij.”

Via loting verhuurd

De flexwoningen van Alwel worden op basis van loting verhuurd. Daarbij wordt niet gekeken naar de inschrijftijd, maar naar de situatie. Wie past het beste bij de woning en de woonomgeving? “Via Klik voor Wonen deed ik mee aan de loting. Ik had geluk: ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Daar werd gevraagd naar mijn situatie en gekeken of ik voor deze flexwoning in aanmerking kwam.” Ze moest voldoen aan een aantal voorwaarden. Er volgden een aantal spannende dagen voor Rosalie, totdat het verlossende telefoontje kwam: de flexwoning was voor haar.

Er braken drukke weken aan: “De lijntjes met Alwel, waren kort. Als ik een vraag had, kon ik direct bellen met de afdeling verhuur. Alwel was ook heel flexibel. De woning stond al leeg en de afdeling verhuur regelde het zo, dat ik tijdens mijn vakantie al de sleutel kreeg. Zo kon ik mijn vrije dagen goed benutten. Er hingen al gordijnen, maar de vloer heb ik zelf gelegd. Omdat ik uit een studentenstudio kwam die iets kleiner was, kon ik mijn meubels gemakkelijk kwijt.”

Tijdelijke oplossing voor twee jaar

Rosalie kreeg half juli 2023 de sleutel van haar studio. “Dat was gelukkig op tijd, in september moest ik echt uit mijn studentenwoning zijn. Nu mag ik hier tot uiterlijk juli 2025 wonen. Daarover was de woonconsulent van Alwel ook heel helder: na twee jaar houdt het op en moet ik verhuizen. Al heb ik het hier erg naar mijn zin, ik volg de adviezen op en zoek actief naar woonruimte voor langere tijd.”

Een lot uit de loterij

De flexwoning kwam kant-en-klaar uit de fabriek. De leverancier verplaatst de flexwoning met speciaal vervoer naar zijn plaats. Die locatie is tijdelijk en na 10 tot 15 jaar verplaatst de woning weer. Rosalie is blij want haar studio heeft alles wat ze nodig heeft, inclusief keuken en badkamer.

Voor haar is de studio echt een lot uit de loterij: “Ik ben heel blij met deze plek. Ik heb de studio helemaal naar mijn zin gemaakt. Omdat ik op een hoek woon, heb ik nog twee extra ramen aan de zijkant. Dat maakt de ruimte heel licht. Het is ook een fijne omgeving om te wonen, lekker rustig en groen. Ik heb echt geluk gehad."