Aanmelden voor woningruil

Wil je in aanmerking komen voor woningruil en sta je ingeschreven bij Klik voor Wonen? Zorg er dan ook voor dat je inschrijving compleet is gemaakt met actuele inkomensgegevens.  Dit is namelijk nodig om te kunnen reageren op andere woningruil - advertenties. Compleet? Vul dan het online Woningruil advertentieformulier in.

Hoe gaat het in zijn werk en wat gebeurt er met jouw aanvraag? 

  • Kies onderstaand de verhuurder waar je momenteel van huurt.
  • Wanneer je het betreffende formulier digitaal ingevuld hebt en de foto's hebt toegevoegd, wordt het online Woningruil advertentieformulier automatisch verstuurd naar jouw verhuurder. Zij nemen je verzoek vervolgens in behandeling.
  • Jouw verhuurder controleert of er bijzonderheden zijn bij je woning en of er sprake is van huurschuld. Ook berekenen zij de nieuwe huurprijs ná een eventuele woningruil. 
  • Als alles in orde is, ontvang je hiervan bericht van jouw verhuurder. Ook als de woning niet op de website geplaatst gaat worden, ontvang je bericht van jouw verhuurder. 
  • Vervolgens plaatsen wij jouw advertentie binnen 2 weken op onze website. Vanaf het moment dat je woning op onze website staat, kun je zien of er advertenties zijn waarbij wederzijdse passendheid is met andere huurders. Jouw woningadvertentie zal 6 maanden op onze website staan. 

Let op: De gegevens die je invult op het aanvraagformulier zijn na goedkeuring van je verhuurder en plaatsen van de advertentie ook op andere websites zoals Google zichtbaar.

Wil je niet meer ruilen of heb je een ruilpartner gevonden?

Wanneer je toch niet meer wilt ruilen of je hebt een ruilpartner gevonden en alles is goedgekeurd door jullie verhuurders, stuur dan een e-mail naar jouw verhuurder of naar infoklikvoorwonennl. Jouw verhuurder, of wij, verwijderen dan jouw advertentie. Op die manier ontvang je niet onnodig e-mails en verzoeken van andere woningzoekenden. 

Hoe maak je goede foto's

Bij je aanvraag voeg je foto's toe van de woning. Gebruik deze tips om je woning zo goed mogelijk te laten zien: 

  • Foto's maak je met je eigen telefoon, camera of tablet. 
  • Maak een foto van de voorzijde van je woning/appartementencomplex vanaf de straat (gebruik hiervoor géén Google streetview foto's).
  • Maak een foto van je tuin of balkon, indien aanwezig. 
  • Helemaal een goed beeld geven? Maak foto's van de binnenzijde van de woning, bijvoorbeeld van de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer. 
  • Foto's met personen zichtbaar erop of kamers die niet netjes opgeruimd zijn plaatsen we niet bij de advertentie. 

Start hier met het invullen van jouw online woningruil advertentieformulier. Ik huur nu een woning van:

 

Alwel
Laurentius
WonenBreburg
Mooiland
Woonkwartier
Woonvizier
Thuivester